Комплект Mobidai Kumihimo диск за плетене, 163 mm х 10 mm, шнурове, 9 части

Каталожен N: EFCO 1051004

Производител: EFCO

0.0/5 от общо 0 оценки
20.33 лв (с ДДС)
 бр
В наличностДоставка от 1 до 3 дни.
Безплатна доставка за поръчки над 50лв!

Kumihimo е японска техника за плетене, датираща около VI в. пр. н. е. С въжетата, които са правени с нея, се препасвали самурайските мечове. С времето, ширитите създадени по метода kumihimo, се превърнали в елемент за декориране на дрехи, за създаване на различни бижута и интериорни елементи.

Комплекта съдържа:
Mobidai® Kumihimo диск, ръководен пръстен, шнурове сатен - бял, жълт, бордо, розов, светло син, светло зелен и подробни инструкции. С диска Kumihimo е изключително лесно да се плетат кръгли, тесни и широки, ленти, шнурове, гривни, колани и др.

Създайте уникални гривни за вас и вашето семейство!

www.youtube.com/embed/suUcFpj4OsA

 

За да се оплете въженце с диска Kumihimo са необходими едноцветни или разноцветни (по желание, като се слагат по 2 от цвят) шнурове, като максималния им брой е с един по-малко от броя на разрезите на диска.

Плетенето става по следния начин:

1. Шнуровете се завързват заедно в единия край, като дължината им е според желания размер на готовото въже;

2. Възелът се промушва през централния отвор на диска;

3. Нишките се разпределят върху диска, като се опъват към края му и се промушват през прорезите. Срещуположните трябва да са от еднакъв цвят.

4. Традиционно плетенето е обратно на часовниковата стрелка. Започва се с преместване на нишката, която стои в третия прорез от свободния, в посока обратна на часовниковата стрелка. Продължава се с местене на третата нишка от новообразувалото се празно място и т. н.

5. Когато се оплетат нишките, или се достигне желаната дължина на въженцето, краищата им се завързват, както в началото, като преди това се освобождават от прорезите на диска.

 

Подобни продукти

Комплект Mobidai Kumihimo диск за плетене, 163 mm х 10 mm, шнурове, 9 части

Комплект Mobidai Kumihimo диск за плетене, 163 mm х 10 mm, шнурове, 9 части

20.33 лв (с ДДС)
 бр
  • Инфо
background